Činkové závažie

Činkové závažie

Činkové závažie

Ponúkame vám kvalitné liatinové, železné, pogumované, betonové a železné závažie. V ponuke máme rôzne závažie, a to 1,25kg, 2,5kg, 5kg, 10kg, 15kg, 20kg a 25kg. Nesmie chýbať klasické 30mm závažie a 50mm olympíjske závažie.

Činkové závažie 61 produkty

Podkategórie

  • Kotúče 26mm

    Kotúče s priemerom 25mm, 26mm, 28mm a 30mm nájdete v ponuke za najnižšie ceny. Máme liatinové, železné, oceľové, betonové a cementové 26mm kotúče.

    Kotúče 26 mm

    Akýmsi symbolom a základom posilňovania a oblasti fitness sa stali práve kotúče. Pokiaľ sa oblasti fitness a posilňovania venuje už dlhšiu dobu, mali by ste vedieť, že existujú rôzne druhy kotúčov, najmä čo sa týka rozmerov. Kotúče na posilňovanie sú diferencované predovšetkým podľa hmotnosti. Ďalším dôležitým faktorom, ktorý zohráva kľúčovú úlohu je práve priemer kotúčov. Toto je veľmi dôležité, pretože kotúče sa umiestňujú na posilňovaciu tyč spolu s bezpečnostným hriadeľom. Kotúče 26 mm, teda kotúče s priemerom 26 mm patria medzi najčastejšie používané kotúče.

    Kto môže používať kotúče 26 mm?

    Vzhľadom na to, že kotúče s priemerom 26 mm sú diferencované na základe ich hmotnosti, dalo by sa konštatovať, že ich môže používať skutočne každý. Kotúče 26 mm sú totiž vyrábané v rôznych hmotnostiach, stačí si len dobre pozrieť ponuku na trhu. Pevne veríme, že ponuka našich kotúčov s priemerom 26 mm vás zaujala a nájdete si u nás presne ten kotúč, s ktorým budete na dlhší čas spokojný. Treba si teda pri výbere vhodného kotúča dávať pozor predovšetkým na jeho priemer. Nie je totiž pravdou, že je kotúč ako kotúč. Dôležitý je pri výbere kotúča najmä jeho priemer.

    Aké sú druhy kotúčov?

    Poznáme rôzne druhy kotúčov. Ich základná diferenciácia spočíva napríklad v materiály, z ktorého sú vyrobené. Najčastejšie sa môžete stretnúť s oceľovým závažím. Taktiež mnoho obchodov, vrátane nás má tiež k dispozícií kotúče 26mm vyrobené zo železného materiálu. Okrem železného kotúču 26mm a oceľového závažia 26mm je taktiež pre vás k dispozícií aj liatinové závažie. Každé zo závaží 26mm má svoje výhody, ale tiež aj nevýhody. Taktiež je dôležité si uvedomiť, že od kvality závažia závisí tiež aj cena. Vo všeobecnosti platí, že čím je závažie 26mm drahšie, tým väčšiu kvalitu od neho možno očakávať.

     

  • Kotúče 50mm

    Závažie a kotúče 50mm za najlepšie ceny. V ponuke nájdete aj olympíjske kotúče.

    Kotúče 50 mm

    Pre človeka, ktorý sa rozhodne venovať sa v pravidelných časových intervaloch posilňovaniu je veľmi dôležité, používanie kotúčov. Posilňovacie kotúče sa stali akýmsi symbolom posilňovania a fitness. Sú to napríklad aj kotúče 50mm, ktoré v dokonalej miere umožňujú naberanie svalovej hmoty v hornej časti ľudského tela. Ak si myslíte, že na trhu existujú jedine kotúče 50 mm, tak ste na veľkom omyle. Môžete si zakúpiť rôzne druhy kotúčov s rozličnými priemermi. Ide len to, aby veľkosť priemeru kotúču vyhovovala vašim potrebám, najmä čo sa týka posilňovacej tyče.

    Prečo práve kotúče 50 mm?

    Kotúče 50 mm sú ideálnym riešením, pokiaľ je vašim cieľom získanie svalového objemu v hornej časti tela. Ak chcete, aby ste vaše telo vyzeralo skutočne vymakane, potom by mali byť kotúče 50 mm tou správnou voľbou pre vás. Pokiaľ sa rozhodnete pre kotúče 50 mm, tak potom logicky, je najdôležitejšie, aby ste mali k dispozícií aj posilňovaciu tyč s týmto priemerom. Kvôli pohodlnému a praktickému cvičenie je dôležité, aby veľkosť priemeru kotúča bola sedela s priemerom posilňovacej tyče, v opačnom prípade by posilňovanie nemalo veľký význam.

    Ako používať kotúče 50 mm?

    Ak si myslíte, že používania kotúča s priemerom 50 mm si vyžaduje zvláštne a mimoriadne schopnosti, ste na omyle. Všetko, čo potrebujete pri používaní kotúčov s priemerom 50 mm vedieť je to, že musí presne sedieť na posilňovacej tyči. Vďaka tomu môžete dosiahnuť optimálne pohodlie pri posilňovaní. Najdôležitejšie však je, aby ste si dávali pozor na hmotnosť kotúča 50 mm. Nemali by ste pri používaní posilňovacieho kotúča zbytočne podceňovať alebo preceňovať svoje sily, schopnosti a možnosti, pretože to môže viesť iba k závažným zdravotným problém, čo určite nechcete. Dôležité je nastaviť si svoj tréning presne podľa svojich možností a schopností.

     

  • Oceľové závažie

    Oceľové kotúče a  závažie na cvičenie a posilňovanie. V eshope máme lacné oceľové a liatinové kotúče.

    Oceľové závažie

    Na docielenie čo najlepších výsledkov počas posilňovania je jednoznačne potrebné oceľové závažie. Určite ste si všimli, že práve oceľové závažie je súčasťou každého fitness centra. Bez oceľového závažia jednoducho posilňovanie v zmysle naberania svalovej hmoty vôbec nie je možné. Pokiaľ ste sa teda zamerali na cieľavedomé a pravidelné naberanie svalovej hmoty, tak potom oceľové závažie predstavuje pre vás určite tú správnu voľbu. Oceľové závažie má však tiež svoje špecifiká, o ktorých by sme sa v krátkosti zmienili v nasledujúcich riadkoch.

    Aké poznáme oceľové závažie?

    Asi sa na prvý pohľad, prípadne počutie zdá, že neexistujú príliš veľké rozdiely medzi oceľovým závažím. Faktom však je, že toto zdanie môže na prvý pohľad dosť vážne klamať pretože skutočnosť je taká, že oceľové závažie sa vo svojej podstate vo významnej miere odlišuje. V prvom rade táto odlišnosť spočíva najmä v tom, že oceľové závažie je dnes už k dispozícií v rôznych hmotnostiach. Pri výbere správnej hmotnosti oceľového závažia by ste mali klásť najväčší dôraz najmä na úroveň svojej fyzickej kondície. Vo všeobecnosti totiž platí, že začiatočníci a mierne pokročilý by mali cvičiť pomocou závažia nižšej hmotnosti a pokročilí a profesionáli s oceľovým závažím s vyššou hmotnosťou.

    Na čo slúži oceľové závažie?

    Ak si myslíte, že oceľové závažie je určené na posilňovanie iba preto, lebo závažie jednoducho k posilňovaniu patrí, ste na omyle. Pomocou oceľového závažia je možné vytvoriť činku, ktorá sa využíva na posilňovanie. Preto sa aj oceľovému závažiu tiež hovorí aj kotúč na činku alebo ak chcete oceľový kotúč. Taktiež sa môžete stretnúť aj s pomenovaním závažie na činku. Je jedno, ako oceľové závažie bude pomenované, faktom však stále zostáva, že je to práve oceľové závažie, alebo závažie z ocele, pomocou ktorého dokáže vytvoriť činku.

  • Cementové kotúče

    Cementové kotúče a závažia sú vhodné na cvičenie a posilňovanie.

    Cementové kotúče

    Ak navštívite fitness centrum, určite sa stretnete s cementovými kotúčmi. Je však pravdepodobné, že tieto cementové kotúče sa budú vo fitness centre nachádzať práve z toho dôvodu, aby bolo pomocou nich možné jednoducho vytvoriť činku. Podobne ako oceľové závažie, tak aj cementové kotúče slúžia práve na vytvorenie činky. Je to skutočne veľmi jednoduché. Stačí iba vložiť cementové kotúče so správnym priemerom na posilňovaciu tyč a činka určená na posilňovanie je na svete.  Ďalej je už potrebné sa len vybaviť správnou dávkou odvahy a motivácie, aby dobré výsledky na seba nenechali dlho čakať.

    Nie je cementový kotúč ako cementový kotúč

    Ak ste si mysleli, že cementové kotúče sa od seba navzájom neodlišujú, tak nie je to pravda. Aj medzi cementovými kotúčmi existujú do značnej miery rozdiely. Tieto rozdiely spočívajú napríklad v ich hmotnosti. Cementové kotúče slúžia na vytvorenie činky, pomocou ktorej môžete dosiahnuť posilňovanie horných častí ľudského tela. Ako už zo samotného názvu vyplýva, tak cementové kotúče sú vyrobené z cementu. Určite z praxe tento materiál veľmi dobre poznáte. Faktom však je, že v oblasti fitness a posilňovania sa používa hneď z niekoľkých dôvodov.

    Na čo slúži cementový kotúč?

    Podobne ako kotúče určené na posilňovanie, tak aj cementový kotúč alebo cementové kotúče slúžia na posilňovanie horných častí ľudské tela. Nemusíte sa však vôbec obávať, že pri kúpe cementového kotúča by ste prišli do kontaktu s betónovom. Každý jeden cementový kotúč dostupný vo fitness centrách alebo fitness obchodoch je ukrytý v plastovom puzdre. Vďaka tomu sa tiež môžete stretnúť aj s pomenovaním poplastovaný kotúč alebo tiež aj poplastované závažie. Určite preto veľmi dobre viete, že plast je materiál, ktorý má vynikajúce vlastnosti z hľadiska udržiavania.

     

  • Olympíjske kotúče

    Olympíjske kotúče s priemerom 50mm sú vhodné na činky a jednoručky.

    Olympíjske kotúče

    Medzi tými, ktorý sa pravidelne venujú posilňovaniu sa určite nájdu tiež aj profesionáli. Znamená to, že títo ľudia sa venujú posilňovaniu už skutočne dlhú dobu, preto je vhodné vytvárať pre nich fitness pomôcky, ktoré sú určené práve na posilňovanie pre pokročilých a profesionálov. Áno, aj takéto fitness pomôcky sa nachádzajú vo fitness centrách. Pokiaľ chce majiteľ fitness centra uspieť, mal by myslieť na to, že medzi športovcami sa nachádzajú ľudia na rôznych úrovniach fyzickej kondície. Práve z tohto dôvodu môžete vo fitness centrách nájsť olympíjske kotúče.

    Je medzi nimi rozdiel?

    Podobne ako pri iných fitness pomôckach, tak aj pri olympíjskych kotúčoch platí, že je medzi nimi dosť výrazný rozdiel. Predovšetkým tento rozdiel spočíva v ich hmotnosti. Nie je totiž olympijský kotúč ako olympijský kotúč. Faktom však stále zostáva, že olympíjske kotúče slúžia na vytvorenie olmypíjskej činky, ktorá slúži najmä profesionálom a pokročilým. Olympíjske kotúče sú totiž vyrábané predovšetkým vo vyšších hmotnostiach, čo ich do značnej miery predurčuje na vytvorenie činky pre pokročilých a profesionálov. Ak totiž budete počuť pojem olympíjske kotúče, mali by ste vedieť, že ide o kotúče na posilňovanie s priemerom 50 mm.

    Prečo práve olympíjske kotúče?

    Asi sa budete čudovať, prečo sa používa pojem olympíjske kotúče. Je to z toho dôvodu, že dvíhanie tažkých činiek sa stalo olympíjskym športom. Doslova v pravom zmysle slova, prebiehajú súťaže v dvíhaní ťažkých činiek. Práve z tohto názvu pochádza pomenovanie olympíjske kotúče. Existuje však rozličné množstvo olympíjskych činiek. Napríklad sa môžete stretnúť aj s pomenovaním olympijske kotúče mc + jc alebo ďalšie. Jedná sa o skutočne veľmi špecifické olympijske kotúče určené pre profesionálnych športovcov, ktorých úroveň fyzickej kondície je oveľa vyššia.

     

  • Chromové kotúče

    Chromové kotúče a závažie za posilňovanie a cvičenie. Tieto lacné chromové závažie nájdete v našej ponuke.

    Chrómové kotúče

    V podmienkach slušne vybaveného fitness centra môžete nájsť napríklad aj chrómové závažie alebo ak chcete, lepšie povedané, chrómové kotúče. Podobne ako kotúče vyrobené z iných materiálov, tak aj chrómové kotúče v konečnom dôsledku taktiež slúžia na vytvorenie činiek, ktoré používajú najmä pokročilý a profesionáli. Záleží v tomto prípade teda najmä na úrovni fyzickej kondície, čo do značnej miery ovplyvňuje aj nastavenie tréningového plánu. V rámci tréningu sa teda môžu pokročilý a profesionáli stretnúť najmä s chrómovými kotúčmi, čo je nesmierne vhodné, pre každého, kto chce na sebe zamakať.

    Aké vlastnosti majú chrómové kotúče?

    Asi sa vám to bude zdať neuveriteľné, ale chrómové kotúče predstavujú jeden z najkvalitnejších materiálov, ktorý sa používa pri výrobe posilňovacích kotúčov. Kotúče vyrobené z chrómu majú rozličnú hmotnosť. Najčastejšie sa však môžete stretnúť s hmotnosťou, ktorá je určená na cvičenie pre pokročilých a profesionálov. Chrómové kotúče sú medzi športovcami nesmierne obľúbené, pretože je to práve chróm, ktorý má veľmi dobré vlastnosti, čo sa týka údržby. Presne údržba, ale tiež aj cena sú kľúčovými faktormi, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri kúpe kotúčov na posilňovanie.

    Chrómový kotúč nie je jediný názov...

    Okrem slovného spojenia chrómový kotúč sa môžete stretnúť tiež aj s pojmom nerezové kotúče alebo tiež aj závažie nehrdzavejúce. Je to práve nehrdzavenie, ktoré spôsobuje, že chrómové závažie je medzi športovcami veľmi obľúbené. Taktiež sú nerezové kotúče alebo ak chcete chrómové závažie, nenáročného z praktického hľadiska na údržbu. Postačí ich približne raz za dva týždne umyť pomocou handry namočenej v teplej mydlovej vode. To je všetko, nič viac, ak však k tomu pridáte nehrdzavejúcu vlastnosť, môžete naozaj kúpou chrómového kotúča veľa získať. 

  • Záťažové pásy a vesty

    Záťažový pás a zaťažová vesta je vynikajúca a efektívna fitness pomôcka. U nás tieto vesty a pásy nájdete za najlepšie ceny.

    Záťažové pásy a vesty

    Pokiaľ to s cvičením a posilňovaním myslíte skutočne, vážne, mali by ste svoju pozornosť zamerať taktiež aj na záťažové pásy a vesty. Ich veľkou výhodou je v prvom rade to, že sú vyrobené z materiálu, ktorý je veľmi príjemný na dotyk. Znamená to, že záťažové pásy a vesty by sa vám mali nosiť veľmi pohodlne a príjemne. Ako to už na dnešnom trhu býva zvykom, z jedného druhu predmetu, máte na výber z viacerých možností. Rovnako ako pri iných fitness doplnkoch, tak aj v tomto prípade platí, že záťažové pásy a vesty by ste si mali vybrať na základe dôrazu na rozličné hľadiská.

    Prečo používať záťažové pásy a vesty?

    Pri prvom pohľade na záťažové pásy a záťažové vesty si možno pomyslíte, že ide iba o zbytočnú pomôcku. Opak je však aj v tomto prípade pravdou, pretože každý záťažový pás a záťažová vesta má niečo do seba. Len sa pozrite na profesionálnych športovcov  a určite si všimnete, že nosia závažie na zápästie, prípadne závažie na ruky a nohy. Každé závažie na nohu má svoje opodstatnenie spočívajúce predovšetkým v skutočnosti, že v dôsledku jeho pravidelného používania môžete dosiahnuť zvýšenie svojej fyzickej kondície.

    Kedy používať záťažové pásy a vesty?

    Samozrejme, predtým, ako sa rozhodnete používať záťažové pásy a vesty, závažie na ruky a nohy, závažia na zápästie, mali by ste sa vopred poradiť s odborníkom, napríklad s fitness trénerom alebo s niekým, kto sa cvičeniu a posilňovaniu venuje už dlhšiu dobu. Záťažové pásy a vesty totiž nie sú vôbec určené pre začiatočníkov, skôr pre pokročilých a profesionálov. Záťažové pásy a vesty, ale aj závažia na ruky a nohy by sa mali používať pri rôznych fyzických aktivitách, napríklad pri aerobiku alebo zumbe. Ich používanie však nie je vhodné počas behu, kedy dochádza k pomerne veľkej svalovej záťaži. 

na stranu
Zobraziť 25 - 36 z 61 položiek
Zobraziť 25 - 36 z 61 položiek