Fitness pomôcky

Fitness pomôcky

Fitness pomôcky

Máme v ponuke fitness lopty, hrazdy, posilovače zápästia ... 

Fitness pomôcky 139 produkty

Podkategórie

  • Posilňovacie kliešte

    Posilňovacie kliešte

    Na dnešnom trhu, ktorý sa vyznačuje skutočne rôznorodou ponukou vo všetkých oblastiach, môžete nájsť aj taký zaujímavý fitness predmet, akým sú posilňovacie kliešte. Ide o skutočne jedinečnú fitness pomôcku, ktorá efektívnym spôsobom umožňuje posilňovanie rúk. Bez rúk sa pracujúci alebo študujúci človek dnes nezaobíde, rovnako ako sa nezaobišiel ani v minulosti. Na to, aby nám mohli naše ruky slúžiť, by sme si mali zaobstarať posilňovacie kliešte. Môžete ich nájsť v každom obchode, ktorý sa zaoberá predajom fitness pomôcok. Nemusíte sa vôbec obávať, že by vám ich kúpa spôsobila prievan v peňaženke.

    Na čo sa vlastne používajú posilňovacie kliešte?

    Ako sme už v úvode načrtli, tak posilňovacie kliešte slúžia na efektívne posilňovanie svalov rúk. Ich veľkou výhodou je predovšetkým to, že sú vyrábané v skutočne praktických rozmeroch, preto ich môžete pohodlne používať nielen doma, ale aj napríklad v práci alebo v škole. Posilňovacie kliešte fungujú tak, že cvičiacemu umožňujú vykonávanie pravidelného pohybu smerom od mierne zovretej päste k úplne zovretej pästi. Cvičenie, ktoré umožňujú posilňovacie kliešte sa odporúča vykonávať približne 12krát denne, aby malo posilňovanie rúk skutočný význam. Kliešte na cvičenie sú dnes vyrobené z rôzneho materiálu a väčšina z nich je aj ergonomicky tvarovaná.

    Prečo práve posilňovače rúk?

    Posilňovanie rúk má svoj veľký význam nielen z praktického hľadiska, ale tiež aj z hľadiska posilňovania. Základom cvičenia, ktorý umožňujú posilňovacie kliešte je pružinový odpor. Určite si všimnete, že posilňovacie kliešte obsahujú pružinu, ktorá je schopná vydávať odpor. Na základe toho dochádza k efektívnemu posilňovaniu svalov rúk. Dnešné posilňovacie kliešte sú jedinečné aj z toho dôvodu, že majú protišmykovú úpravu. Vďaka tomu si môžete byť istý, že sa vám bude naozaj veľmi pohodlne cvičiť. Samozrejme, aj pri posilňovacích kliešťoch je potrebné myslieť na zlatú strednú cestu. 

  • Závesné systémy

    Závesné systémy

    V dnešnej uponáhľanej dobe vôbec nie je nič výnimočné na tom, ak mnoho ľudí nemá čas na pravidelné vykonávanie cvičenia z toho dôvodu, že na to jednoducho nemajú čas. Riešením môže byť napríklad cvičenie, ktoré je možné vykonávať v pohodlí svojho domova. Aj v tomto smere máte dnes na výber z rozličných variantov. Medzi ne patria napríklad aj jedinečné závesné systémy. Možno ste sa už so závesnými systémami stretli a možno ešte nie. Faktom však je, že závesné systémy je možné používať ako v exteriéry, tak aj v interiéry.

    Čo sú závesné systémy?

    Ak sa hovorí o závesných systémoch v oblasti fitness a posilňovania, tak by ste mali v prvom rade vedieť, že ide o dva popruhy zakončené špecifickými rukoväťami. Tieto rukoväte sú prítomné na závesných systémoch predovšetkým preto, aby popruhy na cvičenie umožnili skutočne pohodlné a bezpečné posilňovanie horných partií ľudského tela. Pokročilý a profesionálny športovci používaní popruhy na cvičenie alebo ak chcete, závesné systémy aj na posilňovanie dolných partií ľudského tela. Na to je však potrebné mať dostatok fyzickej kondície, pretože cvičenie vykonávané na nohách nachádzajúcich sa v závesných systémoch je skutočne náročné z fyzického hľadiska.

    Kde všade sa využívajú závesné systémy?

    Závesné systémy, ktoré obsahujú popruhy sa často využívajú vo fitness centrách. Stačí sa o nich porozprávať s fitness trénerom a môžete začať s posilňovaním pomocou závesných systémov. Pri tomto cvičení, rovnako ako pri iných cvikoch je potrebné predovšetkým poznať vlastnú úroveň fyzickej kondície a na základe toho zostaviť optimálny tréningový plán. Závesné popruhy obsahujú okrem špecificky tvarovaných rukovätí tiež aj lana na cvičenie. V praxi sa teda môžete stretnúť aj s pojmom lano na cvičenie. Vďaka závesným systémom môžete docieliť efektívne posilňovanie horných partií.

     

     

  • Posilňovacie kolieska

    Posilňovacie koliesko je vhodné na posilňovanie a cvičenie brušných svalov, ramien, chrbta a pri zlepšení fyzickej kondície.

    Posilňovacie kolieska

    Ďalšou z možností, ako sa efektívne venovať svojmu telu je vykonávanie cvičenia, ktoré umožňuje práve posilňovacie koliesko. V praxi sa však tiež môžete stretnúť aj s názvom fitness koliesko. Na prvý pohľad sa môže javiť cvičenie, ktoré umožňuje posilňovacie koliesko ako veľmi jednoduché, ale až keď si toto cvičenie sami vyskúšate zistíte, že opak je skutočne pravdou. Posilňovacie kolieska síce umožňujú efektívne cvičenie všetkých partií ľudského tela, ale pravdou je, že toto cvičenie nie je náročné z časového, ale skôr z finančného hľadiska. Akékoľvek cvičenie si však vyžaduje veľkú motiváciu a vytrvalosť a cvičenie pomocou fitness kolieska nie je žiadnou výnimkou.

    Ako vyzerá posilňovacie koliesko?

    Môžete sa stretnúť s rôznymi podobami fitness kolieska. Niektoré posilňovacie koliesko, predovšetkým to, ktoré sa nachádza v lacnejšej cenovej kategórií je tvorené jedným posilňovacím kolieskom a skutočne pružnou gumou, ktorá umožňuje efektívne posilňovanie svalov celého tela. Drahšie a kvalitnejšie fitness koliesko obsahuje posilňovacie valce nachádzajúce sa v plastovom kryte. Na dnešnom trhu taktiež nie je výnimkou ani posilňovacie koliesko s LCD displejom zobrazujúce všetky dôležité informácie o práve prebiehajúcom cvičení. Toto fitness koliesko sa však nachádza vo vyššej cenovej hladine.

    Ako často by sa malo používať posilňovacie koliesko?

    Ak ste sa rozhodli, že si predsa len kúpite fitness koliesko, mali by ste vedieť, že tento posilňovací valec je možné pohodlne a bezpečne uskladniť v pohodlí domova. Veľkou výhodou posilňovacieho kolieska je predovšetkým skutočnosť, že je veľmi praktických rozmerov. Práve preto je možné jeho uskladnenie napríklad pod posteľou alebo na dne skrine. Záleží iba na vás. S posilňovacím kolieskom by ste mali každý deň vykonávať   cvikov v troch sériách. Môžete tak dosiahnuť zlepšenie svoje fyzickej kondície, čo môže mať za následok, že sa budete počas dňa a v práci oveľa lepšie cítiť.

     

  • Bandáže, chrániče a...

    Bandáž lakťa, bandáž členka,  bandáž kolena,  bandáž zápästia a bandáž pásu je super fitness pomôcka. V ponuke nemôže chýbať ani chránič zubov.

    Bandáže, chrániče a suspenzory

    Pri fitness a posilňovaní, rovnako ako pri iných ľudských aktivitách platí, že opatrnosti nikdy nie je dosť. Svedčí o tom aj fakt, že dnes sa vo veľkej miere predávajú a používajú bandáže, chrániče a suspenzory. Určite sami na svojom tele cítite, že cvičenie a posilňovanie predstavuje pre ľudské telo mimoriadne náročnú aktivitu. Výsledkom toho niekedy býva aj prítomnosť svalovej horúčky, svalovky alebo jednoducho povedané svalovice. Na to, aby ste mohli predísť problémom spôsobenými s vykonávaním fyzicky náročného posilňovania, mali by ste používať bandáže, chrániče a suspenzory.

    Nie je chránič ako chránič.

    Ak ste sa už niekedy zaujímali o chrániče, bandáže a suspenzory, mali by ste vedieť, že nie je chránič ako chránič, bandáž ako bandáž. Špecifické postavenie majú v tomto prípade iba suspenzory, ktoré slúžia na ochranu mužského prirodzenia počas športovej aktivity. Športové suspenzory sú preto vyrábané výlučne pre mužov. Čo sa však týka bandáži a chráničov, tak tie sú výrabané pre obe pohlavia, teda pre mužov aj pre ženy, bez ohľadu na vek. Vo väčšine prípadov nie sú k dispozícií dizajnovo zaujímavé kúsky, na to si budeme zrejme musieť ešte nejaký čas počkať. 

    Prečo používať bandáže, chrániče a suspenzory?

    Posilňovanie a cvičenie je veľmi náročné z fyzického hľadiska. Občas sa vám môže stať, že po cvičení, prípadne posilňovaní sa u vás po pár dňoch objaví bolesť. U niekoho sa táto bolesť môže objaviť na ruke, ďalšieho môže bolieť koleno alebo členok. Práve preto sa dnes vyrábajú bandáže na ruky, bandáže na členky a bandáže na nohy. Ak sa pravidelne venujete cvičeniu, mali by ste mať doma pre istotu bandáže aspoň na ruky a bandáže na nohy. Ide totiž o tie časti tela, ktoré bývajú počas cvičenia najčastejšie namáhané. Sú to práve bandáže, ktoré dokážu pomôcť ochrániť tieto časti tela, rovnako ako chrániče na ruky alebo chrániče na nohy. 

  • Expandery

    Expandery a gumy na cvičenie a posilňovanie. Vďaka týmto expanderom si môžete dokonale vypracovať svaly. Máme gumený a pružinový expander.

    Expandery

    V poslednej dobe čoraz viac ľudí tvrdí, že nemajú počas dňa dostatok času na cvičenie, prípadne posilňovanie. Riešením by v tomto prípade mohlo byť cvičenie alebo posilňovanie v pohodlí domova. Presne na to môžu slúžiť napríklad expandery alebo gumy na cvičenie. Nemali by ste zabúdať totiž na pravidelné striedanie sedavej práce, ktorá nie je fyzicky náročná so športovou aktivitou. Expandery a gumy na cvičenie sú v poslednom období čoraz obľúbenejšie. V konečnom dôsledku sa ani niet čomu čudovať. Fitness gumy a expandery majú  veľmi veľa výhod, o ktorých sa zmienime nižšie.

    Aké sú výhody expanderov?

    Je to predovšetkým ich veľmi jednoduchá a ľahká uskladniteľnosť. Expandery a fitness gumy môžete veľmi jednoducho a pohodlne uskladňovať napríklad pod posteľou alebo v hociktorej zásuvke. Rovnako jednoduchá a nenáročná je tiež aj ich údržba. Pri expanderoch a fitness gumách postačí, ak ich utriete približne raz za dva týždne pomocou handry namočenej v teplej mydlovej vode. To je všetko, žiadne ďalšie špeciálne chemikálie nie je potrebné použiť na ich čistenie. Expandery a gumy na posilňovanie sú možno aj z tohto dôvodu medzi ľuďmi čoraz obľúbenejšie.

    Na čo slúžia expandery?

    Keď sa bližšie pozriete na expandery a fitness gumy, tak zisíte, že ide v konečnom dôsledku o gumu. Pri fitness gume ide o gumu v pravom zmysle slova. Expander, ktorý je cenovo drahší obsahuje kvôli pohodlnejšiemu a praktickejšiemu používaniu špeciálne rukoväte. Základom fitness gumy, ale tiež aj expanderu je tak guma, ktorú je možné naťahovať smerom dovnútra a von. Na základe toho následne dochádza k efektívnemu posilňovaniu horných partií ľudského tela, medzi ktoré patrí najmä biceps a triceps. Fitness gumy a expander pružinový patria medzi obľúbené fitness pomôcky aj preto, lebo ich používaním môžete docieliť efektívne uvoľňovanie svalového napätia.

     

  • Tiahla

    V ponuke máme jednoručné, obojručné, krátke, dlhé, šnurové a na triceps. Všetko máme za najlepšie ceny. 

    Tiahla

    Pre tých, ktorí sa rozhodli nabrať svalovú hmotu v hornej časti svojho tela, bude určite veľmi zaujímavá táto kategória. Nájde v nej rôzne tiahla, ktoré vám môže skutočne veľmi efektívne pomôcť pri naberaní svalovej hmoty v oblastiach ako je biceps, triceps, deltový sval či veľký prsný sval. Tiahlo môžete s veľkou pravdepodobnosťou nájsť vo všetkých správnych fitness centrách. Tiahlo totiž slúži ako skutočne veľmi špecifický doplnok k posilňovacím vežiam. Už teraz určite veľmi dobre chápete, prečo sú tiahla určené predovšetkým ako doplnok k posilňovacím vežiam.

     

    Na čo sú dobré tiahla?

    Ak sa pravidelne venujete posilňovaniu zameranému na naberanie svalovej hmoty v hornej časti vášho tela, tak by ste mali svoju pozornosť skutočne zamerať na tiahlo na posilňovací stroj. Práve posilňovací stroj patrí k verným spoločníkom každého, kto sa rozhodol pre pravidelné vykonávanie posilňovania. Existujú rôzne druhy tiahli. Niektoré sú určené na posilňovanie tak, že do každej ruky musíte uchopiť jedno tiahlo na vežu. Ďalej však poznáme aj také tiahlo na posilňovací stroj, ktoré je možné uchopiť do oboch rúk a tak následne vykonávať posilňovanie. Je ich skutočne veľa, preto si musíte vybrať podľa vlastných, osobných preferencií.

     

    Kedy je najlepšie používať tiahla?

    Ak sa teda venujete posilňovaniu zameranému na horné časti ľudského tela, mali by ste cvičenie pomocou tiahla na posilňovacom stroji zaradiť do svojho pravidelného fitness tréningu. Predtým však odporúčame poradiť sa s vašim osobným fitness trénerom, prípadne s niekým, kto sa oblasti fitness a posilňovania venuje už dlhší čas. Títo ľudia vám budú vedieť najlepšie poradiť, kedy a ako často bude pre vás najlepšie používať tiahlo na vežu. Závisí však všetko len a len na vás. Ako sa hovorí, každý si je strojcom svojho šťastia a pokiaľ túžite po vymakanom tele, mali by ste začať makať predovšetkým vy.

     

  • Podpery na kliky

    Podpery na kliky sú vhodné na cvičenie klikov a perfektné precvičenie svalov vo veľkom rozsahu. Podpery na kliky sú vyrobené z kvalitného materiálu ako je oceľ alebo železo.

    Podpery na kliky

    V dnešnom uponáhľanom svete nie je vôbec žiadnou výnimkou, ak mnohí z nás uprednostnia cvičenie v pohodlí svojho domova. Keď si uvedomíme, v akej rušnej dobe dnes žijeme, ani sa niet čomu čudovať. V podmienkach dnešného trhu sú k dispozícií rôzne fitness pomôcky, ktoré vám umožnia venovať sa cvičeniu, prípadne posilňovaniu v pohodlí svojho domova. Jedinečným príkladom takýchto pomôcok môžu byť napríklad podpery na kliky. Tento druh pomôcky sa môže síce javiť ako jednotvárna a zároveň veľmi jednoduchá pomôcka. Opak je však v tomto prípade skutočne pravdou.

    Prečo je vhodné využívať podpery na kliky?

    Už prvý a myslíme si, že aj v dostatočnej miere prijateľný argument sme načrtli už v úvode. Je ňou skutočnosť, že podpery na kliky je vhodné používať napríklad z toho dôvodu, že podpera na klik je z hľadiska rozmerov veľmi praktická fitness pomôcka, takže s ňou môžete kľudne cvičiť v pohodlí svojho domova. Ďalším, taktiež veľmi dôležitým argumentom je tiež skutočnosť, že podpery na kliky umožňuje vykonávanie špecifických úchopov na kliky, vďaka čomu môžete dosiahnuť naozaj veľmi efektívne posilňovanie svalov nachádzajúcich sa v hornej časti ľudského tela.

    Aké poznáme podpery na kliky?

    Ako sme už viackrát spomenuli, podpery na kliky sa môžu na prvý pohľad javiť ako konštrukčne veľmi jednoduchá fitness pomôcka. Veľký dôraz sa však v súvislosti s podperami na kliky kladie spracovanie. Ako to už v dnešnej dobe býva, z jednej fitness pomôcky si dnes môžete vyberať z rôznych materiálov. Každý z nás má rôzne požiadavky, presne to isté platí aj o podperoch na kliky, ktoré umožňujú vykonávanie špecifických úchopov, vďaka ktorým môžete dosiahnuť posilnenie takých svalov ako je biceps, triceps, veľký prsný sval či veľký deltový sval. Podpera na kliky tak predstavuje naozaj efektívnu pomôcku na zlepšenie fyzickej kondície a osobnej príťažlivosti. 

  • Balančné podložky

    Balančná podložka je vynikajúca fitness pomôcka na odstránenie bolestí chrbta a kĺbov.

    Balančné podložky

    V dnešnej uponáhľanej dobe, kedy má takmer každý z nás množstvo pracovných aj mimopracovných aktivít, sme si veľmi zvykli využívať cvičenie v pohodlí svojho domova. Presne na to sú určené napríklad aj balančné podložky. Určite sa vám balančná podložka začne spájať najmä s fitness centrom. Áno, práve v podmienkach fitness centra môžete bežne vidieť ľudí cvičiacich na balančných podložkách. Faktom však je, že balančná podložka predstavuje fitness pomôcku, ktorú môžete kľudne využívať aj u seba doma, bez nutnosti pravidelnej návštevy fitness centra.

    Aké sú  hlavné výhody balančnej podložky?

    Možno sa teraz pýtate, prečo by ste mali práve balančnú podložku využívať na cvičenie vo svojom domácom prostredí. Odpoveďou je to, že práve balančná podložka má veľmi prijateľné a praktické rozmery, vďaka ktorým sa dá veľmi jednoducho a pohodlne kdekoľvek uskladňovať. Taktiež nie je náročná ani jej údržba. Postačí, ak povrch balančnej podložky umyjete pomocou handry namočenej v teplej mydlovej vode približne raz za dva týždne. Nutnosť čistenia balačnej podložky však závisí od prostredia, v ktorom sa ju rozhodnete umiestniť. Niekto sa môže napríklad rozhodnúť, že jeho balančná podložka sa bude nachádzať v spálni a ďalší si zasa môže povedať, že najlepšie miesto na jej uskladnenie bude v obývačke.

    Čo umožňuje balančná podložka?

    Keď sa dobre pozriete na balančú podložku zistíte, že v konečnom dôsledku sa jedná o polkruh. Je to však výnimočný polkruh, ktorý vám umožní viac ako by ste na prvý pohľad očakávali. Balančné podložky, či už tie, ktoré môžete mať u seba doma alebo tie vo fitness centra umožňujú cieľavedomé a efektívne zvýšenie úrovne fyzickej kondície. Balančné podložky umožňujú napríklad skákanie z jednej strany na druhú. Taktiež ich môžete využiť ako podperu za chrbát, keď vykonávate brušáky. Niektoré balančné podložky obsahujú aj praktické rukoväte, takže môžete vďaka nim docieliť aj posilnenie horných častí svojho tela. 

  • Švihadlá

    Švihadlá na tréning a fitness cvičenie. Máme švihadlá za najnižšie ceny. Novinka je švihadlo s digitálnym počítadlom.

    Švihadlo

    Určite si veľmi dobre pamätáte na staré, pre niekoho dobré školské časy. Prípadne si taktiež môžete zaspomínať aj na staré a určite pre mnohých aj dobré, detské časy. Pamätáte si, s čím sme sa ako deti, či už vonku na ihrisku alebo v telocvični radi hrávali? Určite mnohých z vás napadne práve švihadlo. Keď sa bližšie pozrieme na situáciu dnešných školských telocviční zistíme, že aj dnes nie je žiadnou výnimkou pravidelné používanie švihadla. Možno tomu nebudete vôbec veriť, ale aj vďaka takému švihadlu môžete dosiahnuť efektívne zlepšenie svojej fyzickej kondície.

    Pre koho je vlastne určené švihadlo?

    Asi sa vám zdá, že švihadlá sú určené predovšetkým pre ženy. Skutočnosť je však taká, že za používanie švihadla sa vôbec nemusia hanbiť ani muži. Cez švihadlo veľmi rady skáču napríklad dievčatá, ale určite dokáže švihadlo zaujať tiež aj chlapcov. Švihadlá ako špecifická fitness pomôcka je určená pre všetky vekové kategórie, bez ohľadu na pohlavie či dokonca aj vek. Z toho jednoznačne vyplýva, že skokom cez švihadlo sa taktiež môžu v plnej miere venovať tiež aj aktívnejší dôchodcovia, ktorí nemajú záujem o prežitie jesene svojho života pred televízorom.

    Prečo používať švihadlo?

    Keď zbadáte človeka, ktorý skáče cez švihadlo, asi si pomyslíte, že vôbec nejde o zaujímavý a fyzicky náročný šport. Pozor, je to naozaj veľká chyba, pretože opak je v tomto prípade skutočne pravdou. Skoky cez švihadlo sú taktiež veľmi náročné, rovnako ako ktorýkoľvek iný šport. Ako sa však múdro vraví, všetko je iba otázkou priorít. Skoky cez švihadlo dokážu človeku neuveriteľným spôsobom pomôcť dosiahnuť lepšiu úroveň fyzickej kondície. Pravidelnými skokmi sa totiž zlepšuje tepová frekvencia, čím sa prispieva k správnej činnosti srdca, čo je z hľadiska zdravia nesmierne dôležité.

     

  • Rotany

    Rotana slúži na zoštíhlenie postavy v oblasti bokov a brušných svalov. Je to super pomôcka na cvičenie. Rotany

    Rotany

    Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí s obľubou vykonávajú cvičenie v pohodlí svojho domova, mali by ste si všimnúť napríklad aj rotany. Ide o praktickú fitness pomôcku, ktorú môžete kľudne využívať v pohodlí svojho domova, v ktorúkoľvek hodinu, či už ráno alebo večer. Veľkou výhodou totiž je, že rotana je tichá fitness pomôcka, takže vďaka nej určite nebudete rušiť susedov. V praxi sa však nemusíte nutne stretnúť iba s pomenovaním rotana. Ak budete niekedy počuť pojem twister alebo rotačný disk tak vedzte, že sa jedná práve o rotanu. Ide o jednu z najobľúbenejších fitness pomôcok súčasnosti.

    Ako sa používa rotana?

    Používanie rotačného disku vôbec nie je náročné, komplikované a zložité. Skôr naopak, je veľmi jednoduché, pretože pohyb, ktorý umožňuje vykonávať twister vôbec nie je náročný na zapamätanie. Je veľmi jednoduchý a preto si ho určite veľmi rýchlo zapamätáte. Pohyb vykonávaný na rotačnom disku je založený na pravidelnom a neustálom otáčaní celého tela z jednej strany na druhú, teda z ľava do prava a naopak. Možno sa vám bude tento pohyb vykonávajúci na rotačnom disku zdať ako smiešny a nudný, ale keď ho raz vyskúšate, určite si ho zamilujete. O tom predsa používanie rotačného disku je.

    Prečo cvičiť na rotane?

    Ak v tomto pohybe nevidíte vôbec žiaden zmysel, tak nám v krátkosti dovoľte, aby sme vám ozrejmili jeho výhody. Postačí, ak cvičeniu na rotane, rotačnom disku alebo twistery budete venovať približne 15 minút denne. Ak si nájdete pre seba a svoje telo tento krátky čas, môžete docieliť zlepšenie svojej fyzickej kondície. Taktiež budete pravidelne a efektívne posilňovať svoje boky, stehná a zadoček. Výsledkom toho bude spevnenie svalstva práve v týchto častiach tela, čo určite ocenia napríklad dámy, ktoré si stanovili za cieľ skrášlenie svojej postavy, aby mohli vyzerať lepšie.

     

     

     

  • Posilňovače zápästia,...

    Posilňovače zápästia a prstov sú ideálne pre posilňovanie zápästia, predlaktia, prstov a dlaní. Všetky posilňovače sú za najnižšie ceny.

    Posilňovače zápästia, predlaktia a ramien

    Pokiaľ ste počas dňa skutočne veľmi zaneprázdnení, mali by ste si nájsť aspoň chvíľu čas, ktorý budete venovať svojmu telu. Na to vám môžu naozaj efektívne poslúžiť napríklad posilňovače zápästia, predlaktia a ramien. Je nám jasné, že väčšina ľudí v dnešnej dobe vykonáva sedavú prácu pri počítači. Okrem toho rodičom veľa času zaberie taktiež aj starostlivosť o deti a domácnosť. Takto zaneprázdnený človek je rád, ak si nájde pre seba aspoň polhodinu, ktorú však väčšinou strávi pred televízorom akoby mal zájsť do fitness centra. Riešenie v podobe posilňovačom je však na svete.

    Na čo slúžia posilňovače zápästia, predlaktia a ramien?

    Mali by ste vedieť, že všetky svaly sa posilňujú. Nemusíte pritom vôbec pravidelne navštevovať fitness centrum alebo sa venovať efektívnemu posilňovaniu u seba doma. Postačí, ak každý deň niečo dvíhate alebo prenášate. Napríklad chôdza je skvelým príkladom pravidelného posilňovania svalov. Vtedy človek hýbe celým svojim telom a svaly sa hýbu, nedochádza teda k ich ochabovaniu. Ako už zo samotného názvu vyplýva, posilňovače slúžia na systematické posilňovanie práve tých častí ľudského tela, na ktoré sú určené. Napríklad posilňovače zápästia slúžia na posilnenie zápästia, posilňovače predlaktia na posilnenie predlaktia....

    Výhody posilňovačov sú neuveriteľné

    Ak by sme mali spomenúť výhody, ktoré prinášajú posilňovače ramien, posilňovače zápästia a posilňovače predlaktia, mali by sme si uvedomiť, že sa jedná o fitness pomôcky, ktoré sú vyrobené vo veľmi praktických rozmeroch. Znamená to, že posilňovače zápästia, posilňovače ramien či posilňovače predlaktia a ďalšie posilňovače môžete kľudne nosiť so sebou, kamkoľvek pôjdete. Môžete ich tak veľmi jednoducho a ľahko zbaliť do pracovnej alebo školskej tašky. Posilňovače ramien, posilňovače zápästie či posilňovače predlaktia tak môžu byť stále s vami, nech už sa ocitnete kdekoľvek. 

  • Medicinbaly

    Medicinbalové lopty na cvičenie.  V ponuke nájdete kožené a syntetické medinbaly. Máme 1kg, 2kg, 3kg a 5kg medicinbaly.

    Medicinbaly

    Pokiaľ si dokážete spomenúť na školské časy, určite si budete vedieť vybaviť napríklad medicinbaly. Predstavujú loptu, najčastejšie s koženým povrchom, ktoré sa používajú pri rôznych činnostiach. Nezáleží na úrovni fyzickej kondície cvičiaceho, dôležitá je iba správna motivácia a chuť spraviť pre seba a svoje telo niečo naozaj veľmi prospešné. Dnes sa ešte stále medicinbal málo používa na cvičenie v domácom prostredí. Dôvodov môže byť hneď niekoľko. Faktom však je, že práve medicinbaly dokážu človeku skutočne veľmi pomôcť, pokiaľ je jeho cieľom zlepšenie úrovne fyzickej kondície.

    Aj medicinbaly sú rôzne

    Možno sa to na prvý pohľad alebo prvé počutie nezdá, ale existuje niekoľko druho medicinbalov. Ich vzájomná diferenciácia spočíva v prvom rade na ich hmotnosti. Podobne ako pri iných fitness produktoch a pomôckach, tak aj pri medicinbaloch platí, že sú dostupné v rôznych hmotnostných kategóriách. Stačí si vybrať presne tú, ktorá vám najlepšie vyhovuje, samozrejme s ohľadom na úroveň vašej fyzickej kondície. Ak ste začiatočník alebo mierne pokročilý, tak bude pre vás najvhodnejšie vykonávať cvičenie pomocou medicinbalu s nižšou hmotnosťou. Pre pokročilých a profesionálov sa zasa odporúča vykonávať cvičenie s medicinbalom s vyššou hmotnosťou.

    Prečo práve medicinbal?

    V praxi sa taktiež môžete stretnúť aj s pomenovaní medicinbalové lopty. V konečnom dôsledku sa tomu ani niet prečo čudovať, pretože medicinbaly naozaj na prvý pohľad pripomínajú lopty. Medicinbalová lopta však predstavuje iných druh lopty. Nie je to lopta ani futbalová ani volejbalová ani žiadna iná lopta. Je to jednoducho povedané, medicinbal, ktorý by vám mal pomôcť v mnohých oblastiach.  Vo veľkej miere sa medicinbaly používajú napríklad pri prekážkovom behu. Ide o veľmi dobrý spôsob, akým si človek môže precvičiť orientáciu v priestore. Taktiež sa medicinbalové lopty využívajú napríklad aj na dvíhanie, čím sa posilňuje svalstvo. 

  • Švédske lavičky

    Švédske lavičky sú lavičky vyrobené zo smrekového dreve vhodné do školských telocviční.

    Švédske lavičky

    Medzi ďalšie fitness pomôcky, ktoré určite aj do dnešných dní môžete nájsť nielen vo fitness centrách, ale tiež aj v školských telocvičniach, sú práve švédske lavičky. Vďaka svojim rozmerom nie sú švédske lavičky príliš vhodné na cvičenie v domácom prostredí. Z veľkej časti je práve toto dôvod, prečo sú švédske lavičky určené na cvičenie predovšetkým v školských telocvičniach, verejných telocvičniach a vo fitness centrách. Švédska lavička, bežne používaná v školských telocvičniach vám môže pri cvičení poskytnúť skutočne veľmi veľa úžitku. Stačí si len uvedomiť, že švédska lavička nie je v oblasti fitness a posilňovania používaná už dlhší čas len tak, pre nič za nič.

    Aké vlastnosti majú švédske lavičky?

    Ak chcete vedieť viac o švédskych lavičkách, tak by ste si mali v prvom rade uvedomiť, že dominantným materiálom, z ktorého sú vyrobené je práve drevo. S tým však súvisí aj ich pravidelná starostlivosť a údržba. Nie je však pravdou, že by táto údržba a starostlivosť bola z časového či finančného hľadiska náročná. Pri švédskych lavičkách platí, že opak je pravdou a švédske lavičky vôbec nie sú náročné z hľadiska udržiavania. Postačí, ak ich približne raz za dva týždne umyjete pomocou handry namočenej v teplej mydlovej vode.  Približne raz za rok ich stačí namoriť špeciálnym moridlom, aby si udržali lesk.

    Na čo sa dajú používať švédske lavičky?

    Pri odpovedi na otázku, na čo všetko sa dajú používať švédske lavičky si vás opätovne dovolíme nasmerovať do starých, pre niekoho dobrých, pre niekoho možno zlých, školských čias. Skúste si spomenúť, na čo sa v školských telocvičniach v minulosti a aj dnes používajú švédske lavičky? Odpoveď je taká, že švédska lavička predstavuje skvelú fitness pomôcku, pomocou ktorej môžete napríklad veľmi pohodlne vykonávať preskoky, ale taktiež aj brušáky. Vďaka týmto cvikom môžete prispieť k zlepšeniu svojej fyzickej kondície.

     

  • Ostatné

    Ostatné fitness pomôcky za najlepšie ceny.

  • Rebriny

    Rebriny

    Sú to práve rebriny, ktoré sú taktiež vo veľkej miere využívané do dnešných dní v prostredí školských telocviční. Taktiež ich však dnes môžete nájsť aj vo fitness centrách. Dnešné rebriny sa veľmi nezmenili od tých, ktoré boli používané v minulosti či už v školských telocvičniach alebo vo fitness centrách. Drevená rebrina sa stala podobne ako činka akýmsi symbolom pravidelného a intenzívneho posilňovania vedúceho k naberaniu svalovej hmoty. Práve rebriny dokážu z človeka vyformovať skutočného svalovca, ktorého vypracovaného telo dokáže ľudia vo výraznej miere obdivovať.

    Prečo práve rebriny?

    Ak sa poriadne pozriete na rebriny tak zistíte, že umožňujú človeku cieľavedomé a systematické posilňovanie horných častí tela. Drevené rebriny vám tak dokážu pomôcť pri naberaní svalovej hmoty najmä v oblasti bicepsu, tricepsu, deltového svalu či veľkých prsných svalov. Tieto časti tela sú počas roka najviac viditeľné, preto by vám určite mohli padnúť vhod drevené rebriny alebo železné rebriny.  Ak sa poriadne pozriete na drevené rebriny alebo železné rebriny, tak zistíte, že pomocou nich môžete vykonávať zhyby, ktoré sú určené práve na posilňovanie horných častí ľudského tela.

    Ako často používať rebriny?

    Drevená rebrina je špecifická fitness pomôcka, ktoré je priestorovo veľmi náročná. Rebriny totiž nie je možné len tak, jednoducho, premiestňovať z jedného miesta na druhé, kedykoľvek sa vám zachce. Pri rebrinách totiž platí,že by mali byť umiestnené na pevnom a stabilnom mieste. Drevená rebrina alebo tiež aj železná rebrina by sa mala upevňovať o stenu, aby mal cvičiaci pocit maximálnej stability a istoty počas cvičenia. Dôležité je vykonávať zhyby, ktoré umožňuje drevená rebrina alebo železná rebrina s ohľadom na fyzickú kondíciu.

     

  • Posilňovacie laná

    Posilňovacie laná

    K menej tradičným fitness pomôckam patria napríklad posilňovacie laná. Posilňovacie laná sa v minulosti používali a do dnešných dní sa aj stále používajú v podmienkach školských telocviční. Faktom však je, že dnes posilňovacie laná môžete tiež nájsť napríklad aj vo fitness centrách. Pochopiteľne, závisí to predovšetkým od veľkosti fitness centra alebo telocvične. Na vykonávanie cvičenia pomocou posilňovacích lán je totiž potrebný veľký priestor, v opačnom prípade by toto cvičenie nemalo skoro vôbec žiaden zmysel. Dôležitá je však chuť robiť všetko preto, aby fitness lano splnilo svoju funkciu.

    Na čo sa používajú posilňovacie laná?

    Možno sa vám bude cvičenie pomocou posilňovacích lán zdať trochu smiešne, ale pravdou je, že posilňovacie laná dokážu človeku skutočne vo významnej miere pomôcť pri efektívnom a cieľavedomom posilňovaní. Nie je totiž nič zlé na tom, ak chcete pre seba a svoje telo spraviť niečo naozaj veľmi dobré. Posilňovacie laná sú založené na tom, že pomocou ich pravidelného používania človek dokáže dosiahnuť efektívne posilňovanie predovšetkým horných partií svojho tela. Fitness lano sa však odporúča používať iba ako doplnok na cvičenie, nie je vhodné ho vnímať ako náhradu napríklad činky alebo kotúčov.

    Ako sa vykonáva cvičenie pomocou fitness lana?

    Ďalšou prekvapujúcou skutočnosťou, čo sa posilňovacieho lana týka je predovšetkým to, že nie je určené pre každého. Podobne ako pri iných fitness pomôckach, tak aj v  prípade fitness lana platí, že by ste mali brať do úvahy hlavne úroveň svojej fyzickej kondície. Ak patríte v oblasti fitness a posilňovania medzi začiatočníkov alebo mierne pokročilých, fitness lano nie je pre vás vhodné. Skôr by sa dalo povedať, že posilňovacie laná sú určené hlavne pre pokročilých a profesionálov, pretože šplhanie, prípadne hýbanie s nimi vôbec nepredstavuje jednoduchú činnosť, ale skôr naopak, je to veľmi náročné. Fitness laná by mali používať preto hlavne tí, ktorí sa už dlhšie venujú posilňovaniu. 

  • Fitness lopty
  • Šejkre

    Šejkre

    Šejker

na stranu
Zobraziť 133 - 139 z 139 položiek
Zobraziť 133 - 139 z 139 položiek