KREATÍNY

KREATÍNY

Kreatínové prípravky

Kreatín

Kreatíny

V predajniach, zameraných na predaj výrobkov spojeným s fitness a posilňovaním môžete nájsť tiež aj rôzne kreatívne prípravky. Tieto keratínové prípravky sú určené pre športovcov, ktorí sa v pravidelných časových intervaloch venujú rôznym športovým aktivitám. Ak si myslíte, že aj vy patríte medzi športovcov,...

Kreatínové prípravky

Kreatín

Kreatíny

V predajniach, zameraných na predaj výrobkov spojeným s fitness a posilňovaním môžete nájsť tiež aj rôzne kreatívne prípravky. Tieto keratínové prípravky sú určené pre športovcov, ktorí sa v pravidelných časových intervaloch venujú rôznym športovým aktivitám. Ak si myslíte, že aj vy patríte medzi športovcov, ktorí sa pravidelne venujú svojmu obľúbenému športu, tak by ste mali určite siahnuť práve po keratínových prípravkoch. Rovnako sú keratínové prípravky určené tiež aj pre profesionálnych športovcov, teda aj pre tých, ktorí sa rozhodli na športe vybudovať si vlastné živobytie.

Obrovskou výhodou, ktorú so sebou prinášajú práve keratínové prípravky je to, že okrem iného sú určené na podporu zdravia kostí. Ak si myslíte, že pre vás ešte vôbec nie je dôležitá podpora kostí, pretože sa nachádzate ešte v pomerne dosť mladom veku, tak ste skutočne na veľmi veľkom omyle. Dalo by sa povedať, že kosti dostávajú zabrať u každého človeka, bez ohľadu na to, či sa nachádza v mládežníckom veku, produktívnom veku alebo je, prípadne má tesne pred dôchodkom. Ochrana kostí je mimoriadne dôležitá pre každého človeka, bez ohľadu na vek a pohlavie.

Ak ste sa rozhodli, že predsa len vyskúšate keratínové prípravky, ktorých je na dnešnom trhu skutočne dostatok, tak by ste si mali najmä uvedomiť, že ich môžete dostať v rôznych podobách. Ak by ste mali skutočne záujem, tak keratínové prípravky si môžete zakúpiť napríklad vo forme tabliet. Táto forma keratínových prípravkov je vhodná pre každého. Obľubujú ich najmä ľudia nachádzajúci sa v nižších vekových kategóriách. Tabletové keratínové prípravky sú určené pre všetkých, ktorí si na tabletové formy rôznych prípravkov, nielen keratínových zvykli. Sú veľmi praktické, pretože ich postačí iba zapiť pohárom vody.

Ďalej sú dnes k dispozícií aj keratínové prípravky v práškovej forme. Tieto keratínové prípravky si vyžadujú náročnejšiu prípravku. V podstate pri keratínových prípravkoch v práškovej forme ide o to, že musíte zmiešať presne stanovenú gramáž prášku s vodou. Vzniknutý nápoj je následne potrebné okamžite vypiť. Táto forma keratínových prípravkov je určená predovšetkým pre tých, ktorí si na tento spôsob užívania keratínových prípravkov už zvykli. Možno sa vám spočiatku bude zdať táto forma keratínových prípravkov náročnejšia, ale neskôr si určite zvyknete.

Okrem práškovej a tabletovej formy sú na dnešnom trhu k dispozícií tiež aj keratínové prípravky v tekutej formy. Podobne ako keratínové prípravky v tabletovej forme, vôbec nie sú náročné na prípravu. Pri týchto keratínových prípravkoch zväčša postačí, ak len otvoríte fľašu a okamžite môžete vypiť požadované množstvo tekutiny. Pri niektorých keratínových prípravkoch tekutej formy vôbec nie je ani potrebné, aby ste ich riedili s vodou, pri iných je táto potreba nevyhnutná.

Kreatívne prípravky sú špecifické tiež v tom zmysle, že je potrebné, aby ste presne dodržiavali dávkovanie stanovené na etikete. Je to skutočne veľmi jednoduché – prečítate si etiketu, na ktorej je uvedené dávkovanie, ktoré sa následne snažíte dodržiavať. Nie je totiž vôbec vhodné, ak sa začnete zbytočne preceňovať a nebudete poctivo dodržiavať dávkovanie stanovené na etikete. Môže to mať pre vás neskôr veľmi negatívne dopady v podobe zhoršujúceho sa zdravotného stavu, čo určite nechcete.

Veď sa aj hovorí, že človek pomaly ďalej zájde a presne to isté platí aj o aj pri užívaní produktov určených na zlepšenie podávania fyzických výkonov, ale tiež aj na rast svalov. Práve do tejto kategórie patri aj proteínové prípravky, takže je skutočne oveľa rozumnejšie dbať na presné dávkovanie uvedené na etikete proteínových prípravkoch. Dávkovanie proteínových prípravkov je tiež závislé aj na samotnej hmotnosti športovca. Na niektorých proteínových prípravkoch môžete nájsť presné dávkovanie, na iných nájdete zasa tabuľku, ktorá vás bude presne informovať o dávkovaní v závislosti od vašej hmotnosti.

Proteínové prípravky je tiež možné používať napríklad aj pri zničených svaloch. Čo však znamenajú zničené svaly? Ide v konečnom dôsledku o to, že proteínové prípravky sa používajú najmä vtedy, keď sú svaly veľmi krehké a majú veľký sklon k lámaniu alebo štiepeniu sa. O krehkosti vašich svalov by ste sa mali poradiť so svojim osobným fitness trénerom, ktorý vám bude najlepšie vedieť poradiť, či by ste aj vy mali začať užívať keratínové prípravky práve preto, aby ste zlepšili činnosť a stavbu svojich svalov.

Taktiež by bolo vhodné zmieniť sa aj o zložení keratínových prípravkoch. Nedá sa presne povedať, čo všetko jednotlivé keratínové prípravky obsahujú. Dá sa však vo všeobecnosti konštatovať, ktoré látky obsahuje väčšina keratínových prípravkoch. Keď teda budete počuť pojem keratínové prípravky, majte na pamäti, že sa v ich prípade nebude jednať iba o jednu konkrétnu látku, ale kreatinové prípravky v konečnom dôsledku predstavujú zmes viacerých látok, ktoré sú nesmierne dôležité pri podávaní lepších športových výkonov.

Medzi najčastejšie látky, ktoré obsahujú keratínové prípravky jednoznačne patrí fosfát. Určite aj sami veľmi dobre viete, že je to práve fosfát, ktorý predstavuje veľmi dôležitú látku zameranú na výživu a celkový rast kostí ľudského tela. Vďaka fosfátu budú vaše kosti v dostatočnej miere vyživené a získajú potrebnú pevnosť.

Ďalšou, dôležitou látkou, ktorú taktiež obsahujú keratínové prípravky je tiež aj mnohohydrát. Ide o látku obsiahnutú v keratínových prípravkoch, ktorá dokáže vo významnej miere zabezpečiť organizmu potrebnú výživu. Príjem tejto látky sa v ľudskom tele odzrkadlí aj tak, že človek je schopný podávať ešte lepší športový výkon ako predtým. V dôsledku mnohohydrátu sa tak bude človek cítiť oveľa viac nabitý energiou ako kedykoľvek predtým, čo je skutočne veľmi pozitívny aspekt pri podávaní športových výkonov.

Ako už určite vyplýva aj zo samotného názvu, tak keratínové prípravky obsahujú keratín. Práve z prítomnosti tejto látky je odvodený aj ich názov. Kreatín, obsiahnutý v keratínových prípravkoch predstavuje organickú kyselinu, ktorá vo významnej miere prispieva k výžive svalov. Vďaka tomu si budete môcť byť istý, že vaše svaly budú vyživené a počas podávania športových výkonov dôjde k tomu, že sa budete cítiť doslova nabitý energiou, v dôsledku čoho aj budete môcť podávať oveľa lepšie športové výkony. Je rozdielne dávkovanie pri keratínových prípravkoch. Kreatín tiež môžete získať aj pri konzumácií dennej stravy. Kreatín sa nachádza napríklad v rybách a v mäse, ale nie v takej miere, v akej je potrebný na dosahovanie čo najlepších športových výkonov.

Viac

KREATÍNY 19 produkty

na stranu
Zobraziť 13 - 19 z 19 položiek
Zobraziť 13 - 19 z 19 položiek