Kettlebel cviky

Pridané: 24.11.2019

V zime alebo v lete, jednoducho v každom ročnom období je potrebné, aby sa človek s obľubou venoval nejakej pohybovej aktivite. Ak chcete svoju pohybovú aktivitu zamerať na cieľavedomé nadobúdanie svalovej hmoty, potom jednoznačne začnite vykonávať cvičenie na rôznych fitness strojoch, zamerané na posilňovanie jednotlivých častí svojho tela. 

Kettlebells cviky


V zime alebo v lete, jednoducho v každom ročnom období je potrebné, aby sa človek s obľubou venoval nejakej pohybovej aktivite. Ak chcete svoju pohybovú aktivitu zamerať na cieľavedomé nadobúdanie svalovej hmoty, potom jednoznačne začnite vykonávať cvičenie na rôznych fitness strojoch, zamerané na posilňovanie jednotlivých častí svojho tela. V prípade, že ste sa rozhodli svoju pohybovú aktivitu zamerať výlučne na dosiahnutie lepšej fyzickej kondície, potom by ste svoju pozornosť mohli zamerať práve na kettlebels cviky.


Kettlebel činky


Kettlebell činky nájdete TU: https://fitness-sport.sk/kategoria/cinky/kettlebelly/


Kettlebels cviky predstavujú cviky vykonávané prostredníctvom praktických a na pohľad veľmi sympatických kettlebel činiek. Tieto činky sú na rozdiel od klasických železných, betónových a liatinových činiek vo vnútri plnené pieskom. Kvôli pohodlnejšej a lepšej manipulácií obsahujú aj špeciálne tvarovanú rukoväť. Pomocou nej môžete prakticky uchopiť kettlebel činku pomocou jednej alebo oboch rúk a začať efektívne cvičiť. Kettlebel činky si môžete zakúpiť v plnej sade, ktorá obsahuje tieto činky vo všetkých dostupných hmotnostiach, ale samostatne jeden pár kettlebel činiek, ktorý obsahuje dva kusy kettlebel činiek s jednou hmotnosťou. Dnešný výrobcovia kettlebel činiek sa vedia veľmi dobre vyhrať s ich farbou, preto sa niekedy aj považujú za skutočné umelecké dielo vo svete fitness.

Ak ste si aj vy obľúbili jedinečné kettlebel činky, mali by ste sa zamerať na rôzne kettlebels cviky, ktoré je možné pomocou týchto činiek vykonávať. Kettlebels cviky sú zamerané pre ľudí všetkých vekových kategórií na všetkých úrovniach fyzickej kondície. O kettlebels cviky sa tak môžu zaujímať deti, mládež, ľudia v produktívnom veku a tiež aj seniori. Sú vhodné pre začiatočníkov, mierne pokročilých, pokročilých a profesionálov. Nezáleží teda pri kettlebels cvikoch na tom, na tom, akého ste veku alebo na akej úrovni sa nachádzate. Dôležitý je iba váš záujem a správne motivácia urobiť pre seba niečo dobré, niečo čo vám umožní zvládať každodenné pracovné povinnosti ľahšie.

Kettlebels cviky sú špecifické v tom zmysle, že vám umožňujú precvičenie takmer všetkých partií vášho tela. Pri týchto cvikoch sa musíte snažiť udržiavať svoje telo vo vzpriamenej pozícií, čím docielite efektívne posilnenie svalov chrbta. Jednotlivé kettlebels cviky sú založené na manipulácií kettlebel činky pomocou rúk, takže dochádza k posilňovaniu svaloch nachádzajúcich sa na rukách. Pri niektorých kettlebels cvikoch musíte hýbať aj s nohami, takže sa posilňuje stehenný sval a lýtkový sval. Kettlebels cviky sú zamerané aj na hýbanie s trupom, takže dochádza k spevňovaniu a posilňovaniu bokov. Na prvý pohľad sa to určite nezdá, ale kettlebels cviky vám umožnia posilnenie a regeneráciu celého vášho tela. Znie to skutočne veľmi dobre, však?

Kettlebels cviky môžete vykonávať u seba doma, v posilňovni alebo aj niekde vonku, napríklad v prírode alebo v parku. Záleží od toho, koľko máte počas dňa času, a ktoré miesta ste kvôli kettlebels cvikom ochotný navštíviť. Veľa ľudí zvykne kettlebels cviky počas teplých jarných a letných dní vykonávať v exteriéry. Nezabúdajte, že rovnako ako iné cviky, tak aj kettlebels cviky sú zamerané na posilňovanie a preto je veľmi dôležité dýchanie. Správne dýchanie je založené na hlbokom nádychu a následnom hlbokom výdychu. Dôjde tak ku aktivácií brušných svalov, čo iba zvýši kvalitu jednotlivých kettlebels cvikov. 



Späť na zoznam článkov
Zatvoriť

K článku neboli pridané žiadne komentáre vložiť nový komentár